Kalkkorrels

Moet ik bekalken bij een pH-neutrale gazon bodem?

Bekalken is niet altijd nodig

Het bekalken van een gazon kan nuttig zijn als de bodem te zuur is, maar het is niet nodig als de bodem al basisch (alkalisch) is. Een basische bodem heeft een pH-waarde van 7,0 of hoger en bevat al voldoende calciumcarbonaat (kalk) om de zuurgraad te neutraliseren. Als je niet zeker weet wat de pH-waarde van jouw bodem is, kun je een bodemtest doen om het te achterhalen.

Het is  belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om kalk te strooien op het gazon. MijnGazonCoach adviseert jaarlijks de pH-waarde te testen met een pH-Bodemtest of kalk voor het gazon nodig is. Het bestellen van een pH-Bodemtest doe je via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt naar aanleiding van de uitslag van deze test een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-) voor jouw gazon.

Als uit de bodemtest blijkt dat jouw bodem basisch is, dan is het niet nodig om extra kalk toe te voegen. Sterker nog, als je te veel kalk toevoegt aan een basische bodem, kan dit leiden tot een te hoge pH-waarde en uiteindelijk tot schade aan het gazon. In plaats daarvan kun je overwegen om een meststof te gebruiken die de voedingsstoffen bevat die het gazon nodig heeft, zoals stikstof, fosfor en kalium.

Als de pH-waarde van jouw bodem te laag is (zuur), dan kan het bekalken van het gazon helpen om de zuurgraad te neutraliseren en de bodem gezonder te maken voor het gazon.

Bekijk het aanbod kalkkorrels in de webshop van MijnGazonCoachReactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!