Organische mest

Kan ik het gras bekalken en bemesten op één dag?

Eerst bekalken dan bemesten

Nee, het wordt sterk afgeraden om te bekalken en bemesten op dezelfde dag. 

Daarnaast is belangrijk om de juiste volgorde aan te houden bij het bekalken en bemesten van het gazon. Begin met het bekalken van het gazon en laat de kalk minimaal 4 weken inwerken voordat je gaat bemesten. Door de kalk eerst te laten inwerken, wordt de pH-waarde van de bodem aangepast en kan de meststof beter worden opgenomen.

Bij het bekalken van het gazon is het belangrijk om de juiste hoeveelheid kalk te gebruiken en deze gelijkmatig over het gazon te verdelen. Bij het bemesten van het gazon is het ook belangrijk om de juiste hoeveelheid meststof te gebruiken en deze gelijkmatig over het gazon te verdelen.

Houd er rekening mee dat het belangrijk is om het gazon na het bekalken en bemesten goed water te geven, zodat de kalk en meststof goed in de bodem kunnen doordringen en hun werk kunnen doen. Het is ook aan te raden om het gazon na het bekalken en bemesten een paar dagen met rust te laten, zodat de kalk en meststof voldoende tijd hebben om hun werk te doen voordat het gras weer gemaaid wordt.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast