Sneeuw in de tuin

Kan ik gazonkalk strooien tijdens vorst of sneeuw?

Sneeuw en het bekalken van het gazon gaan samen!

Het wordt over het algemeen afgeraden om te bekalken wanneer er sneeuw op de grond ligt of bij vorst, omdat de kalk dan niet goed in de bodem kan doordringen en zijn werk niet kan doen. Het beste moment om kalk op het gazon te strooien is in het vroege voorjaar of in de herfst wanneer de bodem vochtig is en de temperaturen mild zijn.

Als je toch kalk wilt strooien wanneer er sneeuw op de grond ligt, is het belangrijk om te wachten tot het niet meer vriest. Kalk zorgt er samen met de hogere temperaturen voor dat het ijs begint met smelten. Hierdoor kan het smeltwater makkelijk en gelijkmatig worden opgenomen door de bodem van je gazon waardoor je een effectieve kalkopname hebt.

Het is  belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om kalk te strooien op het gazon. MijnGazonCoach adviseert jaarlijks de pH-waarde te testen met een pH-Bodemtest of kalk voor het gazon nodig is. Het bestellen van een pH-Bodemtest doe je via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt naar aanleiding van de uitslag van deze test een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-) voor jouw gazon.

Bekalken sneeuwDe kalk zorgt ervoor dat het sneeuw gaat smelten.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast