Sneeuw in de tuin

Kan ik gazonkalk strooien tijdens vorst of sneeuw?

Sneeuw en het bekalken van het gazon gaan samen!

Het wordt over het algemeen afgeraden om te bekalken wanneer er sneeuw op de grond ligt of bij vorst, omdat de kalk dan niet goed in de bodem kan doordringen en zijn werk niet kan doen. Het beste moment om kalk op het gazon te strooien is in het vroege voorjaar of in de herfst wanneer de bodem vochtig is en de temperaturen mild zijn.

Als je toch kalk wilt strooien wanneer er sneeuw op de grond ligt, is het belangrijk om te wachten tot het niet meer vriest. Kalk zorgt er samen met de hogere temperaturen voor dat het ijs begint met smelten. Hierdoor kan het smeltwater makkelijk en gelijkmatig worden opgenomen door de bodem van je gazon waardoor je een effectieve kalkopname hebt.

Het is  belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om kalk te strooien op het gazon. MijnGazonCoach adviseert jaarlijks de pH-waarde te testen met een pH-Bodemtest of kalk voor het gazon nodig is. Het bestellen van een pH-Bodemtest doe je via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt naar aanleiding van de uitslag van deze test een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-) voor jouw gazon.

Bekalken sneeuwDe kalk zorgt ervoor dat het sneeuw gaat smelten.


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!