Kalkkorrels

Wat gebeurd er als ik geen gazonkalk strooi?

Voorkom dat je bodem verzuurd

Als je geen kalk op het gazon strooit, kan dat op de lange termijn leiden tot een ongezond gazon. Kalk wordt vaak gebruikt om de zuurgraad van de bodem te verlagen en de pH-waarde te verhogen. Als de bodem te zuur is, kunnen graswortels niet goed voedingsstoffen opnemen, wat kan leiden tot een slechte groei, bruine plekken en algemene achteruitgang van het bodemleven en uiteindelijk voor je gazon.

Bovendien kan een te zure bodem de groei van onkruid en mos bevorderen, omdat deze planten beter gedijen in zure omstandigheden dan gras. Door kalk op het gazon te strooien, wordt de zuurgraad verlaagd en worden de voedingsstoffen beter beschikbaar voor het gras. Dit kan helpen om een gezonder gazon te bevorderen en de groei van onkruid en mos te verminderen.

Kortom, als je geen kalk op het gazon strooit, kan dat op de lange termijn leiden tot een ongezond gazon met een slechte groei en een verhoogd risico op onkruid en mos.

Het is  belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om kalk te strooien op het gazon. MijnGazonCoach adviseert jaarlijks de pH-waarde te testen met een pH-Bodemtest of kalk voor het gazon nodig is. Het bestellen van een pH-Bodemtest doe je via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt naar aanleiding van de uitslag van deze test een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-) voor jouw gazon.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast