Je gazon na de wintermaanden

Wanneer is de kalk opgenomen door mijn gazon?

Tenminste vier weken...

Hoe lang het duurt voordat de kalk door het gazon wordt opgenomen, hangt af van verschillende factoren, zoals de pH-waarde van de grond, de samenstelling van de kalk en de weersomstandigheden. Over het algemeen duurt het enkele weken tot maanden voordat de kalk volledig is opgenomen door het gazon en zijn effect begint te tonen.

Het kan enkele weken duren voordat de kalk de juiste pH-waarde in de bodem heeft bereikt om de voedingsstoffen in de grond beter beschikbaar te maken voor de graswortels. Daarnaast kan de opname van kalk ook worden beïnvloed door het weer en de bodemvochtigheid. In droge omstandigheden kan het bijvoorbeeld langer duren voordat de kalk in de bodem wordt opgenomen dan in vochtige omstandigheden.

Als algemene vuistregel kun je verwachten dat het 2 tot 6 maanden kan duren voordat de kalk volledig is opgenomen door het gazon. Het is belangrijk om geduldig te zijn en het gazon regelmatig te onderhouden met goede bewatering en bemesting om het beste resultaat te behalen.

Het is  belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om kalk te strooien op het gazon. MijnGazonCoach adviseert jaarlijks de pH-waarde te testen met een pH-Bodemtest of kalk voor het gazon nodig is. Het bestellen van een pH-Bodemtest doe je via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt naar aanleiding van de uitslag van deze test een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-) voor jouw gazon.


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!