Kalkkorrels

Kalkpoeder of Kalkkorrels voor het gazon?

Welk type kalk moet ik kopen voor het gazon?

Zowel kalkpoeder als kalkkorrels kunnen worden gebruikt voor het bekalken van het gazon. Welke vorm van kalk je gebruikt, hangt af van je persoonlijke voorkeur en de toepassing die je voor ogen hebt.

Kalkpoeder kan gemakkelijker worden opgenomen door de bodem en kan snel resultaat opleveren. Het kan ook gemakkelijker gelijkmatig worden verdeeld over het gazon met behulp van een strooiwagen.

Bemesten gazon Gardena strooiwagenDe Gardena type L strooiwagen is geschikt voor het bekalken van het gazon.

Kalkpoeder kan echter wel stoffig zijn en kan moeilijk te hanteren zijn bij winderige omstandigheden.

Kalkkorrels zijn gemakkelijker te hanteren dan kalkpoeder en zijn minder stoffig. Kalkkorrels worden geleidelijk afgegeven aan de bodem, waardoor de voordelen van kalk langer aanwezig blijven in de grond. Dit kan betekenen dat je minder vaak hoeft te bekalken dan bij het gebruik van kalkpoeder. Kalkkorrels kunnen echter wel iets duurder zijn dan kalkpoeder en zijn minder gelijkmatig te verspreiden.

Ongeacht welke vorm van kalk je kiest, is het belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen voor de juiste dosering en toepassing.

Het is  belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om kalk te strooien op het gazon. MijnGazonCoach adviseert jaarlijks de pH-waarde te testen met een pH-Bodemtest of kalk voor het gazon nodig is. Het bestellen van een pH-Bodemtest doe je via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt naar aanleiding van de uitslag van deze test een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-) voor jouw gazon.Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast