pH-bodemtest van ECOstyle

Moet ik een pH-Bodemtest doen voor het gazon?

Meten = weten

Het is aan te raden om regelmatig een pH-bodemtest te doen voor het gazon, om erachter te komen of de zuurgraad van de bodem op peil is en of er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn. Een pH-bodemtest kan je helpen om te bepalen of je kalk moet strooien op het gazon om de pH-waarde te verhogen.

Een pH-bodemtest kan worden uitgevoerd met een eenvoudige testkit die verkrijgbaar is bij MijnGazonCoach. De test meet de pH-waarde van de bodem en geeft aan of deze zuur, neutraal of alkalisch is. Over het algemeen is een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 ideaal voor de meeste soorten gazon.

Als de pH-waarde van de bodem lager is dan 6,0, is de bodem te zuur en moet er kalk worden gestrooid om de pH-waarde te verhogen. Als de pH-waarde hoger is dan 7,0, is de bodem te alkalisch en is het misschien nodig om de bodem te behandelen met zwavel of ijzersulfaat of turf om de pH-waarde te verlagen.

Een pH-Bodemtest bestel je eenvoudig en snel via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt bij aankoop van de bodemtest een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-)

Bemesten gazonMet een pH-Bodemtest weet je binnen enkele minuten de pH-waarde van jouw gazon.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast