Kalkkorrels

Waarom kalk strooien op gazon?

Bekalken is goed voor de wortelontwikkeling en celwanden

Kalk strooien op een gazon is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te verlagen en de pH-waarde te verhogen. Een te zure bodem kan namelijk leiden tot een slechte groei van gras en de groei van onkruid en mos bevorderen.

Als de zuurgraad van de bodem te hoog is, worden voedingsstoffen in de bodem vastgehouden en kunnen graswortels deze niet goed opnemen. Door kalk op het gazon te strooien, wordt de zuurgraad van de bodem verlaagd, waardoor voedingsstoffen beter beschikbaar worden voor het gras en het gras gezonde kan groeien. 

Bovendien kan een te hoge zuurgraad de groei van onkruid en mos bevorderen, die beter gedijen in een zure omgeving dan gras.

Kalk bevat calcium en magnesium, wat belangrijke voedingsstoffen zijn voor planten. Het helpt ook om de bodemstructuur te verbeteren en het bodemleven te stimuleren. 

Het is  belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om kalk te strooien op het gazon. MijnGazonCoach adviseert jaarlijks de pH-waarde te testen met een pH-Bodemtest of kalk voor het gazon nodig is. Het bestellen van een pH-Bodemtest doe je via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt naar aanleiding van de uitslag van deze test een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-) voor jouw gazon.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast