Kalkkorrels

Wat is gazonkalk?

Kalk, een natuurlijke stof

Gazonkalk is een soort kalk die speciaal is ontworpen om te worden gebruikt op gazons. Het is meestal samengesteld uit calciumcarbonaat of dolomiet en wordt gebruikt om de zuurgraad van de grond te verhogen. Het verhoogt ook de pH-waarde van de bodem, wat gunstig is voor de gezonde groei van het gras.

Het is  belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om kalk te strooien op het gazon. MijnGazonCoach adviseert jaarlijks de pH-waarde te testen met een pH-Bodemtest of kalk voor het gazon nodig is. Het bestellen van een pH-Bodemtest doe je via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt naar aanleiding van de uitslag van deze test een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-) voor jouw gazon.

Gazonkalk kan worden gebruikt om de grond te verbeteren door de zuurgraad te verlagen, waardoor de bodem voedingsstoffen efficiënter kan opnemen, door een actief bodemleven en de graswortels gezonder kunnen groeien. Het kan ook helpen om de bodemstructuur te verbeteren door kleiachtige bodems te helpen breken.

Gazonkalk is verkrijgbaar in poedervorm of als korrels en kan worden aangebracht met een strooiwagen.


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!