Kalkkorrels gazon

Wat is bekalken?

Maak de bodem minder zuur met kalk

Het bekalken van het gazon is het toedienen van kalkpoeder of kalkkorrels over het gazon. Met kalk maak je de bodem minder zuur. Hierdoor is het gras beter in staat om meststoffen op te nemen en behoudt je een actief bodemleven.

Het is  belangrijk om te weten dat het niet altijd nodig is om kalk te strooien op het gazon. MijnGazonCoach adviseert jaarlijks de pH-waarde te testen met een pH-Bodemtest of kalk voor het gazon nodig is. Het bestellen van een pH-Bodemtest doe je via de webshop van MijnGazonCoach. Je ontvangt naar aanleiding van de uitslag van deze test een gratis bekalkings-plan (t.w.v. 19,-) voor jouw gazon.

Het bekalken van het gazon doe je twee keer in het jaar. De eerste keer bekalk je in februari de tweede keer bekalk je in augustus.

Het bekalken van een gazon betekent dat je kalkkorrels of kalkpoeder strooit op het gazon om de zuurgraad van de grond te verhogen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de grond in balans te houden voor een gezonde grasgroei. Een te zure grond kan de groei van het gras belemmeren en de kans op mosvorming vergroten.

Kalk kan ook helpen om de bodemstructuur te verbeteren door kleiachtige bodems te helpen breken.

Het bekalken van het gazon kan het best worden gedaan in het voor- of najaar, en het is belangrijk om de instructies op de kalkverpakking te volgen voor de juiste dosering en toepassing.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast