Organische mest

Hoe vaak gazon bemesten?

Bemest ieder seizoen

Hoe vaak je het gazon moet bemesten, hangt af van verschillende factoren, waaronder het type gras, de bodemgesteldheid, het klimaat en de groeiomstandigheden. Over het algemeen wordt aanbevolen om het gazon 2 tot 4 keer per jaar te bemesten, meestal in het voorjaar, de zomer, de herfst en in sommige gevallen ook in de winter.

In het voorjaar kan een meststof met een hoger stikstofgehalte worden gebruikt om de groei te stimuleren en het gras te helpen herstellen van de winterse omstandigheden.

In de zomer kan een meststof met een lager stikstofgehalte worden gebruikt om de gezondheid van het gras te behouden tijdens de hitte.

In de herfst kan een meststof met een hoger kaliumgehalte worden gebruikt om de wortelgroei en de weerstand tegen de winterse omstandigheden te bevorderen.

Het is belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking te volgen en de juiste hoeveelheid meststof gelijkmatig over het gazon te verdelen met bijvoorbeeld een strooiwagen. Dit voorkomt overbemesting dat kan leiden tot verbranding van het gras en andere problemen.

Als je niet zeker weet hoe vaak en wanneer je het gazon moet bemesten, kun je advies inwinnen bij MijnGazonCoach via het contactformulier.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast