Organische mest

Hoe vaak gazon bemesten?

Bemest ieder seizoen

Hoe vaak je het gazon moet bemesten, hangt af van verschillende factoren, waaronder het type gras, de bodemgesteldheid, het klimaat en de groeiomstandigheden. Over het algemeen wordt aanbevolen om het gazon 2 tot 4 keer per jaar te bemesten, meestal in het voorjaar, de zomer, de herfst en in sommige gevallen ook in de winter.

In het voorjaar kan een meststof met een hoger stikstofgehalte worden gebruikt om de groei te stimuleren en het gras te helpen herstellen van de winterse omstandigheden.

In de zomer kan een meststof met een lager stikstofgehalte worden gebruikt om de gezondheid van het gras te behouden tijdens de hitte.

In de herfst kan een meststof met een hoger kaliumgehalte worden gebruikt om de wortelgroei en de weerstand tegen de winterse omstandigheden te bevorderen.

Het is belangrijk om de aanwijzingen op de verpakking te volgen en de juiste hoeveelheid meststof gelijkmatig over het gazon te verdelen met bijvoorbeeld een strooiwagen. Dit voorkomt overbemesting dat kan leiden tot verbranding van het gras en andere problemen.

Als je niet zeker weet hoe vaak en wanneer je het gazon moet bemesten, kun je advies inwinnen bij MijnGazonCoach via het contactformulier.


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!