Organische mest

Hoe moet ik het gazon bemesten?

Het bemesten van het gazon kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van de meststof zoals organische mest of kunstmest en de apparatuur die je gebruikt. 

Hieronder de algemene stappen voor het bemesten van het gazon:

Test de pH-waarde van de bodem:

Voordat je begint met bemesten, is het belangrijk om de pH-waarde van de bodem te testen. Dit kan gedaan worden met een pH-testkit die bij de meeste tuincentra verkrijgbaar is. De pH-waarde bepaalt welke soort meststof u moet gebruiken.

Een pH-Bodemtest kun je hier bestellen.

Maai het gras: 

Voordat je gaat bemesten, is het aan te raden om het gras te maaien om de lengte te verminderen en de meststof beter op de bodem te laten vallen.

Breng de meststof gelijkmatig aan: 

Verspreid de meststof gelijkmatig over het gazon. Dit kan handmatig worden gedaan met een strooiwagen of door een meststof met een slang en spuitmondje aan te brengen.

Bemesten gazon Gardena strooiwagenMet de strooiwagen type L van Gardena kun je gelijkmatig meststof aanbrengen. 

Water geven: 

Nadat je de meststof heeft aangebracht, is het belangrijk om het gazon water te geven om de meststof in de bodem te laten doordringen. Geef voldoende water om de meststof naar de wortels van het gras te laten zakken.

Voorkom overbemesting: 

Gebruik niet te veel meststof en zorg dat het gelijkmatig wordt verdeeld. Overbemesting kan leiden tot schade aan het gazon.

Reinig het apparatuur: 

Maak het gebruikte apparatuur schoon na het bemesten om de verspreiding van meststoffen naar andere gebieden te voorkomen.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast