Organische mest

Meststoffen per seizoen

Meststoffen verhouding per seizoen

De verhoudingen van stikstof, fosfor en kalium in meststoffen voor gazon kunnen variëren afhankelijk van het seizoen en de specifieke behoeften van het gras.

Over het algemeen worden meststoffen voor gazon in drie verschillende formules geleverd, die aangeduid worden als NPK-meststoffen:

Voorjaarsmeststoffen

Voorjaarsmeststoffen hebben meestal een hoger stikstofgehalte om de groei van het gras te stimuleren na de winter. De verhouding van stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K) kan bijvoorbeeld 3-1-2 zijn.

Zomermeststoffen

Zomermeststoffen hebben meestal een gebalanceerdere verhouding van NPK omdat het gras in de zomer niet zoveel voedingsstoffen nodig heeft als in het voorjaar. Een voorbeeldverhouding kan 3-1-2 zijn.

Najaarsmeststoffen

Najaarsmeststoffen hebben meestal een hoger kaliumgehalte om het gras te helpen zich voor te bereiden op de winter.

Een voorbeeldverhouding kan 2-1-3 zijn. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen bij het gebruik van meststoffen voor gazon, en om de juiste hoeveelheid en verhouding van NPK te kiezen op basis van het seizoen en de behoeften van je gazon.


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!