Organische mest

Welke voedingsstoffen gazonmest?

Gazonmest een bron van voedingsstoffen

De samenstelling van gazonmest kan variëren afhankelijk van het merk en type meststof kunstmest of organische mest) dat wordt gebruikt. Over het algemeen bevat gazonmest een combinatie van de volgende voedingsstoffen die essentieel zijn voor de groei en vitaliteit van het gras:

Kunstmest gazonDe concentratie mineralen ligt bij kunstmest over het algemeen een stuk hoger dan bij organische mest.

Stikstof (N): 

Dit is een belangrijke voedingsstof die het gras nodig heeft voor de vorming van chlorofyl en het bevorderen van de groei van de grasbladeren.

Fosfor (P): 

Dit is een voedingsstof die het gras nodig heeft voor de ontwikkeling van sterke wortels en om de algehele weerstand tegen ziekten en stress te vergroten.

Kalium (K): 

Dit is een voedingsstof die het gras nodig heeft voor de ontwikkeling van sterke cellen, wat helpt bij het weerstaan van droogte, hitte en kou.

Magnesium (Mg): 

Dit is een belangrijke voedingsstof die nodig is voor de vorming van chlorofyl en de fotosynthese van het gras.

Sommige gazon meststoffen bevatten ook micronutriënten, zoals ijzer, zink en koper, die helpen bij de vorming van enzymen en andere stoffen die nodig zijn voor de groei van het gras. 

Het is belangrijk om de etiketten van de gazonmeststoffen te lezen en de juiste meststof te kiezen op basis van de specifieke behoeften van uw gazon. Je dient hiervoor een uitgebreide bodemanalyse voor uit te voeren.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast