Organische mest

Welke voedingsstoffen zitten er in gazonmest?

In zowel organische meststof als kunstmest zitten stikstof, fosfor, kalium en magnesium. Deze vier stoffen hebben allemaal hun eigen toegevoegde waarde om optimale omstandigheden te creëren voor een groen en sterk gazon. 

  • Stikstof (N): Bevordert de lengtegroei en kleur van het gras;
  • Fosfor (P): Voor ontwikkelingsgang van de wortel en een snellere groei, de snelle groei is is van groot belang bij net aangelegde gazons;
  • Kalium (K): Zorgt voor het transport van water en voedingsstoffen die van belang zijn bij de groei van het gras. Het gras is hierdoor beter bestemd tegen kou, droogte en ziekten;
  • Magnesium (MgO): Hierdoor worden de pigmenten in het gras ondersteund en versterkt. Het zorgt o.a. voor het transport van zuurstof in het gras. Als het gras in voldoende mate voldoet aan stikstof, fosfor en kalium is magnesium in mindere mate of niet noodzakelijk.

De concentratie van deze stoffen ligt bij kunstmest in tegenstelling tot organische meststof een stuk hoger en raden wij af omdat dit op lange termijn ten koste gaat van het bodemleven, iets dat cruciaal is voor een gezond gazon.

Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

In 12 weken een strak diepgroen gazon zonder mos, onkruid en kale plekken met de MijnGazonCoach app.

Efficiënt, zonder gedoe en je hebt geen groene vingers nodig!