Organische mest

Waar staat N.P.K voor?

N-P-K staat voor stikstof (N), fosfor (P) en kalium (K). Dit zijn drie belangrijke voedingsstoffen die essentieel zijn voor de gezonde groei van  het gazon.

Stikstof is belangrijk voor de groene kleur van het gras en helpt bij de groei van de bladeren.

Fosfor speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van sterke wortels en zorgt voor een gezonde en sterke grasmat.

Kalium helpt bij het reguleren van de waterhuishouding in het gras, waardoor het beter bestand is tegen droogte en andere stressfactoren.

Wanneer je op zoek gaat naar gazonmest, zul je vaak de termen N-P-K op de verpakking zien staan, gevolgd door een reeks getallen die de verhouding van deze voedingsstoffen aangeven. Bijvoorbeeld, een meststof met de verhouding 10-5-5 bevat 10% stikstof, 5% fosfor en 5% kalium.

Het is belangrijk om een gazonmest te kiezen die past bij de behoeften van jouw gazon. Een gazon in de zomer heeft bijvoorbeeld meer stikstof nodig, terwijl een gazon in de herfst meer kalium nodig heeft om beter bestand te zijn tegen koudere temperaturen en vorst.

Het is daarom belangrijk om te begrijpen welke voedingsstoffen jouw gazon nodig heeft op basis van het seizoen en de specifieke omstandigheden van jouw gazon.


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!