Organische mest

Wat is organische mest?

Natuurlijke grondstoffen

Organische mest is mest afkomstig van natuurlijke materialen, zoals dierlijke mest, compost en plantaardige resten. Deze meststoffen zijn rijk aan voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium, die essentieel zijn voor de groei van de grasplantjes. Organische meststoffen worden gebruikt om de bodemkwaliteit te verbeteren, de bodemstructuur te verbeteren en de bodemgezondheid te bevorderen wat resulteert in een actief bodemleven.

Organische meststoffen hebben verschillende voordelen ten opzichte van kunstmest (synthetische meststoffen). Ze zijn veiliger voor het milieu omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten en geen negatieve invloed hebben op het bodemleven. Ze kunnen ook de bodemvruchtbaarheid verbeteren door het organisch materiaal in de bodem te verhogen, waardoor de bodem beter in staat is om water vast te houden en voedingsstoffen op te nemen.

Organische meststoffen zijn ook minder snel onderhevig aan overbemesting, omdat de voedingsstoffen langzaam vrijkomen en minder snel uitspoelen. Voor een egaal groen gazon wordt wel een stooiwagen geadviseerd.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast