Organische mest

Wat is organische mest?

Natuurlijke grondstoffen

Organische mest is mest afkomstig van natuurlijke materialen, zoals dierlijke mest, compost en plantaardige resten. Deze meststoffen zijn rijk aan voedingsstoffen zoals stikstof, fosfor en kalium, die essentieel zijn voor de groei van de grasplantjes. Organische meststoffen worden gebruikt om de bodemkwaliteit te verbeteren, de bodemstructuur te verbeteren en de bodemgezondheid te bevorderen wat resulteert in een actief bodemleven.

Organische meststoffen hebben verschillende voordelen ten opzichte van kunstmest (synthetische meststoffen). Ze zijn veiliger voor het milieu omdat ze geen schadelijke chemicaliën bevatten en geen negatieve invloed hebben op het bodemleven. Ze kunnen ook de bodemvruchtbaarheid verbeteren door het organisch materiaal in de bodem te verhogen, waardoor de bodem beter in staat is om water vast te houden en voedingsstoffen op te nemen.

Organische meststoffen zijn ook minder snel onderhevig aan overbemesting, omdat de voedingsstoffen langzaam vrijkomen en minder snel uitspoelen. Voor een egaal groen gazon wordt wel een stooiwagen geadviseerd.


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!