Een verbrand gazon

Wat is een verbrand gazon?

Een verbrand gazon, ook wel overbemesting genoemd, is een gazon waarvan het gras is aangetast door een teveel aan meststoffen. Wanneer er te veel meststof op het gazon wordt aangebracht, kan dit leiden tot verbranding van het gras. Dit komt doordat de zouten in de meststof de wortels van het gras kunnen verbranden waardoor ze geel of bruin worden.

Een verbrand gazon kan er dor en droog uitzien en kan soms lijken op schade veroorzaakt door droogte of ziekten. Het gras kan afsterven en het gazon kan er vlekkerig uitzien. Bij ernstige gevallen kan het nodig zijn om het gazon opnieuw te zaaien of graszoden te leggen om de beschadigde gebieden te herstellen.

Overbemesting gazonOp dit gazon zijn teveel meststoffen toegediend.

Om te voorkomen dat het gazon verbrandt, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid meststof te gebruiken en deze gelijkmatig over het gazon te verdelen met bijvoorbeeld een strooiwagen.

Het is ook belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de meststof niet aan te brengen tijdens perioden van droogte of hitte. Daarnaast moet je erop letten dat je niet teveel meststof op dezelfde plekken aanbrengt en dat je het gazon na het aanbrengen van de meststof voldoende water geeft om te helpen voorkomen dat het gras verbrandt.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast