Een verbrand gazon

Wat is een verbrand gazon?

Een verbrand gazon, ook wel overbemesting genoemd, is een gazon waarvan het gras is aangetast door een teveel aan meststoffen. Wanneer er te veel meststof op het gazon wordt aangebracht, kan dit leiden tot verbranding van het gras. Dit komt doordat de zouten in de meststof de wortels van het gras kunnen verbranden waardoor ze geel of bruin worden.

Een verbrand gazon kan er dor en droog uitzien en kan soms lijken op schade veroorzaakt door droogte of ziekten. Het gras kan afsterven en het gazon kan er vlekkerig uitzien. Bij ernstige gevallen kan het nodig zijn om het gazon opnieuw te zaaien of graszoden te leggen om de beschadigde gebieden te herstellen.

Overbemesting gazonOp dit gazon zijn teveel meststoffen toegediend.

Om te voorkomen dat het gazon verbrandt, is het belangrijk om de juiste hoeveelheid meststof te gebruiken en deze gelijkmatig over het gazon te verdelen met bijvoorbeeld een strooiwagen.

Het is ook belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen en de meststof niet aan te brengen tijdens perioden van droogte of hitte. Daarnaast moet je erop letten dat je niet teveel meststof op dezelfde plekken aanbrengt en dat je het gazon na het aanbrengen van de meststof voldoende water geeft om te helpen voorkomen dat het gras verbrandt.


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!