Alle informatie over het zaaien en doorzaaien van je gazon

Doorzaaien

Zorg voor voldoende nieuwe aanwas

Het doorzaaien van het gazon is een term die we eigenlijk niet zo heel vaak horen binnen het gazononderhoud. Toch gek, als je beseft dat het doorzaaien van je gazon minstens zo belangrijk is als bijvoorbeeld verticuteren, of bemesten van het gazon. 

Het doorzaaien van het gazon betekend dat je het bestaande gazon voorziet van nieuw graszaad. Het toevoegen van nieuw graszaad is nodig om je gazon compact te houden. Na een paar jaar treed er een verminderde voortplanting op van de grasplantjes, dit houd in dat de "oude" grasplantjes na een paar jaar minder nieuwe scheuten aanmaakt waardoor je gazon op ten duur opener van structuur zal worden. Om de compacte structuur van je gazon te behouden dien je twee keer per jaar het gazon te doorzaaien met nieuw graszaad.

Geen stap meer missen in gazononderhoud en genieten van een 365 dagen gezond en groen gazon? Download de gratis gazonplanner van MijnGazonCoach!


Ontdek hoe je 365 dagen per jaar een mooi groen gazon krijgt en behoud!

  • Je krijgt toegang tot het e-gazonprogramma & app zodat je precies weet wanneer welk gazononderhoud er op de planning staat en welke gazonproducten je hiervoor nodig hebt.
  • Ontvang SMS-taakmelding(en) zodat je niet meer hoeft uit te zoeken wanneer je wat moet doen en het nooit meer vergeet.
   • Ontvangt SMS-Weeralerts bij bijvoorbeeld droge periodes/ hoge zonkracht zodat je precies weet hoe je moet handelen om het gazon mooi groen te houden.
  • Ik leer je in Roadmap nieuwe gazonwerkzaamheden waar je nooit iemand over hoort maar die je zou moeten uitvoeren voor een gazon zonder geel gras en harde kale plekken.
  • Ik weet precies welke gazonproducten jouw gazon nodig heeft, bestel daarom je gazonproducten direct via onze webshop zodat jij tijd over houdt voor zaken die je echt leuk vindt.
  • Ontmoet andere members in de besloten online community, zodat je ervaringen, tips, werkzaamheden en ideeën met elkaar kan delen.
50%
Je bent er bijna!
Waar kan ik je inloggegevens naartoe sturen?
Ja, ik meld me ook aan voor SMS-taakmeldingen, SMS-Weeralerts en informatieve content.
Probeer 14-dagen gratis! 
De app van MijnGazonCoach
Alle gazonwerkzaamheden in je broekzak met de slimme oplossing van MijnGazonCoach