Graszaad strooien

Wanneer het gazon doorzaaien?

Combineer doorzaaien gazon met het verticuteren

Het beste moment om het gazon door te zaaien is afhankelijk van verschillende factoren de temperatuur en de hoeveelheid regen die je kunt verwachten. Over het algemeen is het beste moment om het gazon door te zaaien in het vroege voorjaar of de vroege herfst, wanneer de temperatuur mild is en er voldoende vocht beschikbaar is voor de nieuwe graszaden om te ontkiemen.

Je kunt het doorzaaien van het gazon goed combineren met het verticuteren van het gazon.

Als je in de herfst doorzaait, doe dit dan ongeveer 6-8 weken voordat de vorst begint. Het gras heeft dan nog genoeg tijd om te groeien en zich te versterken voor de winter. In het voorjaar kan je het beste doorzaaien na de laatste vorst en voordat de zomerhitte begint.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de groeicyclus van het gras. Doorzaaien is het meest effectief wanneer het gras in de actieve groeifase zit, omdat het dan beter in staat is om de nieuwe graszaden te ondersteunen en te groeien. Het is dus belangrijk om de groei van het gras in de gaten te houden en het gazon door te zaaien wanneer het gras in de actieve groeifase zit.


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast