Graszaad strooien

Wat is doorzaaien/ bijzaaien?

Nieuw graszaad aanbrengen op een bestaand gazon

Doorzaaien van een gazon is het proces waarbij extra graszaad wordt ingezaaid in een bestaand gazon. Dit wordt gedaan om het gazon te verbeteren, bijvoorbeeld om het dichter en gezonder te maken. Doorzaaien kan ook helpen om kale plekken in het gazon te herstellen.

Het doorzaaien van een gazon kan op verschillende manieren worden gedaan, bijvoorbeeld door het gebruik van een doorzaaimachine, met de hand of met behulp van een beluchter. Voordat het doorzaaien plaatsvindt, is het belangrijk om het gazon te maaien en te verticuteren om dode grasresten en andere ongewenste materialen te verwijderen.

Na het doorzaaien moet het gazon regelmatig worden bewaterd om ervoor te zorgen dat de nieuwe graszaden goed ontkiemen en groeien. Het is ook belangrijk om het gazon gedurende deze periode niet te belopen, om de nieuwe graszaden niet te beschadigen.

Met de juiste zorg kan doorzaaien helpen om het gazon er gezonder en voller uit te laten zien.


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!