Nieuw graszaad doorzaaien

Welk graszaad moet ik kopen voor mijn gazon?

Ieder type gazon heeft ander graszaad

Er komen in de natuur verschillende grassen voor maar er zijn slechts een beperkt aantal soorten geschikt voor een gazon. Je gazon is samengesteld uit verschillende grassoorten. De samenstelling van deze soorten gras bepaald zo zijn zijn typische eigen kenmerken. De bepaalde soorten gras worden in begrijpbare taal gecategoriseerd in gebruiksdoeleinden: 

Als je gaat doorzaaien wil je natuurlijk dat de structuur van het gras overeenkomt met het gras dat je al hebt. Daarnaast moet het ook passen bij de gebruiksdoeleinden. Heb je nu bijvoorbeeld een siergazon en strooi je graszaad voor een speelgazon dan combineer je een fijn grassoort met een grof grassoort. Voor je gaat doorzaaien is het belangrijk de gebruiksdoeleinden vast te stellen.

Reactie plaatsen

Ontdek hoe je 365 dagen per jaar een mooi groen gazon krijgt en behoud!

  • Je krijgt toegang tot het e-gazonprogramma & app zodat je precies weet wanneer welk gazononderhoud er op de planning staat en welke gazonproducten je hiervoor nodig hebt.
  • Ontvang SMS-taakmelding(en) zodat je niet meer hoeft uit te zoeken wanneer je wat moet doen en het nooit meer vergeet.
   • Ontvangt SMS-Weeralerts bij bijvoorbeeld droge periodes/ hoge zonkracht zodat je precies weet hoe je moet handelen om het gazon mooi groen te houden.
  • Ik leer je in Roadmap nieuwe gazonwerkzaamheden waar je nooit iemand over hoort maar die je zou moeten uitvoeren voor een gazon zonder geel gras en harde kale plekken.
  • Ik weet precies welke gazonproducten jouw gazon nodig heeft, bestel daarom je gazonproducten direct via onze webshop zodat jij tijd over houdt voor zaken die je echt leuk vindt.
  • Ontmoet andere members in de besloten online community, zodat je ervaringen, tips, werkzaamheden en ideeën met elkaar kan delen.
50%
Je bent er bijna!
Waar kan ik je inloggegevens naartoe sturen?
Ja, ik meld me ook aan voor SMS-taakmeldingen, SMS-Weeralerts en informatieve content.
Probeer 14-dagen gratis! 
De app van MijnGazonCoach
Alle gazonwerkzaamheden in je broekzak met de slimme oplossing van MijnGazonCoach