Gazon met een open structuur

Viltlaag

Wat is een viltlaag?

Een viltlaag is een (verstikkend) laagje op de bodem van je gazon dat bestaat uit gazonmaaisel, plantenresten mos en ander organisch materiaal. Dit laagje is heet een viltlaag en doet je gazon langzaam doen “stikken”. Het ontstaan van een viltlaag is een natuurlijk proces en ontstaat op ieder gazon. Het “stikken” wil zeggen dat regenwater niet meer goed door de bodem wordt opgenomen, licht (zuurstof) er niet goed bij kan en dat voedingsstoffen de wortels van het gras niet meer bereiken. Dit zal langzaamaan resulteren in mosvorming op je gazon. Hoewel een beetje mos geen kwaad kan dien je het gazon wel een klein beetje te helpen. Door de viltlaag én beginnende mosgroei met behulp van de verticuteerhark of verticuteermachine te verwijderen voorkom je dat het mos je gras gaat verdringen en maak je de weg weer vrij voor lucht, licht, water en voedingsstoffen.

Het verwijderen van een viltlaag kan makkelijk met een verticuteermachine
Reactie plaatsen

Ontdek hoe je 365 dagen per jaar een mooi groen gazon krijgt en behoud!

  • Je krijgt toegang tot het e-gazonprogramma & app zodat je precies weet wanneer welk gazononderhoud er op de planning staat en welke gazonproducten je hiervoor nodig hebt.
  • Ontvang SMS-taakmelding(en) zodat je niet meer hoeft uit te zoeken wanneer je wat moet doen en het nooit meer vergeet.
   • Ontvangt SMS-Weeralerts bij bijvoorbeeld droge periodes/ hoge zonkracht zodat je precies weet hoe je moet handelen om het gazon mooi groen te houden.
  • Ik leer je in Roadmap nieuwe gazonwerkzaamheden waar je nooit iemand over hoort maar die je zou moeten uitvoeren voor een gazon zonder geel gras en harde kale plekken.
  • Ik weet precies welke gazonproducten jouw gazon nodig heeft, bestel daarom je gazonproducten direct via onze webshop zodat jij tijd over houdt voor zaken die je echt leuk vindt.
  • Ontmoet andere members in de besloten online community, zodat je ervaringen, tips, werkzaamheden en ideeën met elkaar kan delen.
50%
Je bent er bijna!
Waar kan ik je inloggegevens naartoe sturen?
Ja, ik meld me ook aan voor SMS-taakmeldingen, SMS-Weeralerts en informatieve content.
Probeer 14-dagen gratis! 
De app van MijnGazonCoach
Alle gazonwerkzaamheden in je broekzak met de slimme oplossing van MijnGazonCoach