Maaien gazon

Kan ik het gras extra kort maaien?

Beter vaak maaien dan af en toe (te) kort

Als je het gazon te kort maait, kan dit schadelijk zijn voor het gras. Wanneer het gras te kort wordt gemaaid, kan het niet voldoende voedingsstoffen opnemen uit de bodem en kan het niet voldoende zonlicht absorberen om goed te groeien. Dit kan leiden tot een verzwakt gazon dat vatbaar is voor onkruidgroei, ziekten en plagen.

Bovendien kan te kort maaien ervoor zorgen dat het gazon sneller uitdroogt, omdat er minder grasblad is om vocht vast te houden en de bodem meer blootgesteld is aan zonlicht en uitdroging.

Daarom is het belangrijk om het gras niet te kort te maaien en de juiste maaihoogte te kiezen voor het specifieke type gras in je gazon. Over het algemeen is het beter om het gras op een hogere maaihoogte te houden, zodat het gras gezond en sterk blijft. De meeste grasvariëteiten doen het goed bij een maaihoogte van ongeveer 5-7 cm. Raadpleeg de aanbevelingen voor maaihoogtes voor het specifieke type gras in je gazon voor de beste resultaten.

Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!