Hoe werkt verticuteermachine | MijnGazonCoach

Hoe werkt een verticuteermachine?

Hoe werkt verticuteermachine

Een verticuteermachine is ontworpen om de viltlaag en de dood gras, mos en ander organisch materiaal uit het gazon te verwijderen. Het werkt door middel van messen die in de bodem van het gazon worden geduwd en de viltlaag doorsnijden, waardoor er kleine gaatjes in de bodem ontstaan. Dit helpt bij het stimuleren van de lucht- en waterdoorlatendheid van de bodem en zorgt ervoor dat de wortels van het gras beter kunnen ademen en voedingsstoffen kunnen opnemen.

Hoe werkt verticuteermachine | Meer informatie voor een mooi vol en diepgroen gazon
De messen van de verticuteermachine kunnen op verschillende dieptes worden ingesteld, afhankelijk van de staat van het gazon en de gewenste mate van verticuteren. Bij een lichte verticuteerbeurt wordt meestal een diepte van 1 tot 2 millimeter aangehouden, terwijl bij een zwaardere verticuteerbeurt de messen tot een diepte van 4 tot 5 millimeter kunnen worden ingesteld.

Er zijn verschillende soorten verticuteermachines beschikbaar, waaronder handmatige (verticuteerhark), elektrische en benzine-aangedreven machines. 

Handmatige verticuteermachines zijn geschikt voor kleine gazons, terwijl elektrische en benzine-aangedreven machines geschikt zijn voor grotere gazons. Bij het gebruik van een verticuteermachine is het belangrijk om de veiligheidsvoorschriften van de fabrikant te volgen en beschermende kleding en apparatuur te dragen, zoals handschoenen en gehoorbescherming.

Kortom, een verticuteermachine werkt door middel van messen die in de bodem van het gazon worden geduwd en de viltlaag doorsnijden, waardoor er kleine gaatjes in de bodem ontstaan. Door het gebruik van een verticuteermachine kan de lucht- en waterdoorlatendheid van de bodem worden verbeterd en kan het gazon er gezonder en voller uitzien.

Wil je meer informatie over het verticuteren van het gazon?

Lees hier het artikel " Hoe en wanneer een gazon verticuteren, dit moet je weten!"

(VIDEO) Wat is verticuteren en waarom is dit belangrijk voor het gazon

Bekijk onderstaande video om kom erachter wat de nut en noodzaak is van verticuteren. 


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!