Nieuw gazon verticuteren | Voor een mooi vol en diepgroen gazon

Kan ik een nieuw gazon verticuteren?

Nieuw gazon verticuteren

Het wordt over het algemeen niet aanbevolen om een nieuw aangelegd gazon te verticuteren, vooral niet kort na het inzaaien of leggen van graszoden. Dit komt omdat het gazon tijd nodig heeft om te vestigen en te groeien voordat het kan worden onderworpen aan verticuteren.

Een nieuw gazon heeft tijd nodig om te groeien en wortels te ontwikkelen. Verticuteren kan de wortels beschadigen en kan de groei van het gras vertragen of zelfs stoppen. Het kan ook leiden tot een onregelmatige groei van het gras en het gazon er ongelijk en onaantrekkelijk laten uitzien.

In het algemeen wordt aanbevolen om minstens een jaar te wachten voordat je een nieuw gazon verticuteert. Dit geeft het gras de tijd om zich te vestigen en te groeien, en zorgt ervoor dat het gazon sterker en beter bestand is tegen de stress van het verticuteren.

Als je echter een nieuw gazon hebt dat al volledig is gevestigd en een dichte viltlaag heeft ontwikkeld, kan het verticuteren nodig zijn om het te herstellen. Het is echter belangrijk om het gras niet te beschadigen en het verticuteren voorzichtig uit te voeren. Bij twijfel kun je altijd contact opnemen met MijnGazonCoach.

Nieuw gazon verticuteren | Meer informatie voor een mooi vol en diepgroen gazon

Wil je meer informatie over het verticuteren van het gazon?

Lees hier het artikel " Hoe en wanneer een gazon verticuteren, dit moet je weten!"

(VIDEO) Wat is verticuteren en waarom is dit belangrijk voor het gazon

Bekijk onderstaande video om kom erachter wat de nut en noodzaak is van verticuteren. 


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!