Wanneer verticuteren | MijnGazonCoach

Hoe vaak en wanneer het gazon verticuteren?

Wanneer verticuteren?

De frequentie en timing van het verticuteren van je gazon hangt af van verschillende factoren, waaronder het type gras dat je hebt, de staat van je gazon en de omstandigheden waarin het gras groeit.

Over het algemeen wordt aanbevolen om je gazon minstens één keer per jaar te verticuteren, bij voorkeur in het voorjaar of de vroege zomer. Dit is een goed moment omdat het gras dan in de groeifase zit en snel herstelt van de verticuteer behandeling. Het is belangrijk om het verticuteren niet te laat in het seizoen te doen, omdat dit het gazon kan beschadigen en het moeilijker kan maken om het te herstellen.

Wanneer verticuteren | Meer informatie voor een mooi vol en diepgroen gazon

Als je gazon echter veel mos of vilt heeft, of als het gras erg compact is, kan het nodig zijn om het vaker te verticuteren, bijvoorbeeld twee keer per jaar. Dit kan het best worden bepaald door de staat van het gazon en het type gras dat je hebt, dus het is aan te raden om advies te vragen aan een deskundige of tuinier als je twijfelt.

Kortom, de frequentie en timing van het verticuteren hangen af van verschillende factoren, maar over het algemeen is het aan te raden om minstens één keer per jaar te verticuteren, bij voorkeur in het voorjaar of de vroege zomer.

Wil je meer informatie over het verticuteren van het gazon?

Lees hier het artikel " Hoe en wanneer een gazon verticuteren, dit moet je weten!"

(VIDEO) Wat is verticuteren en waarom is dit belangrijk voor het gazon

Bekijk onderstaande video om kom erachter wat de nut en noodzaak is van verticuteren. 


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast