Wat is turf | MijnGazonCoach

Turf

Wat is turf?

Turf, ook bekend als veengrond, is een bodemtype dat bestaat uit organisch materiaal dat zich in de loop van duizenden jaren heeft opgebouwd uit dode plantenresten, voornamelijk mossen. Het wordt vaak aangetroffen in moerasachtige of veenachtige gebieden. Turf is rijk aan organisch materiaal en heeft doorgaans een donkere kleur. Turf wordt ook gebruikt bij het tuinieren als bodemverbeteraar en om de bodemstructuur te verbeteren vanwege zijn hoge organische inhoud.

Turf kan de zuurgraad van de grond verhogen, wat gunstig is voor voor het gazon en planten zoals heide, rododendron, azalea, camelia, blauwe hortensia, pieris en skimmia. Deze planten gedijen goed in zuurdere grondomstandigheden en kunnen profiteren van het gebruik van tuinturf. Als je van plan bent om deze specifieke planten te kweken en de bodem pH-waarde wilt aanpassen aan hun behoeften, kan tuinturf een waardevolle toevoeging zijn aan je tuin.

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!