Bladeren in de herfst

Stikken (gazon)

Wat is stikken van het gazon?

Organische materiaal zoals takjes en bladeren en dierlijke uitwerpselen zorgen voor een viltlaag op de bodem van je gazon.  Deze viltlaag zorgt er voor dat er geen of te weinig water bij de wortels van de grasplantjes terecht komen of dat de grasplantjes te weinig zuurstof (=lees licht) tot zich kunnen nemen. Daarnaast loopt het water niet weg waardoor het gras gaat stikken/ dood gaat. \

Om te voorkomen dat de grasplantjes stikken dien je twee keer per jaar het gazon te verticuteren en dien je in de herfst het overtollige blad (meer dan 10 centimeter) van het gazon te halen om schade aan het gazon te voorkomen.

Reactie plaatsen

Ontdek hoe je 365 dagen per jaar een mooi groen gazon krijgt en behoud!

  • Je krijgt toegang tot het e-gazonprogramma & app zodat je precies weet wanneer welk gazononderhoud er op de planning staat en welke gazonproducten je hiervoor nodig hebt.
  • Ontvang SMS-taakmelding(en) zodat je niet meer hoeft uit te zoeken wanneer je wat moet doen en het nooit meer vergeet.
   • Ontvangt SMS-Weeralerts bij bijvoorbeeld droge periodes/ hoge zonkracht zodat je precies weet hoe je moet handelen om het gazon mooi groen te houden.
  • Ik leer je in Roadmap nieuwe gazonwerkzaamheden waar je nooit iemand over hoort maar die je zou moeten uitvoeren voor een gazon zonder geel gras en harde kale plekken.
  • Ik weet precies welke gazonproducten jouw gazon nodig heeft, bestel daarom je gazonproducten direct via onze webshop zodat jij tijd over houdt voor zaken die je echt leuk vindt.
  • Ontmoet andere members in de besloten online community, zodat je ervaringen, tips, werkzaamheden en ideeën met elkaar kan delen.
50%
Je bent er bijna!
Waar kan ik je inloggegevens naartoe sturen?
Ja, ik meld me ook aan voor SMS-taakmeldingen, SMS-Weeralerts en informatieve content.
Probeer 14-dagen gratis! 
De app van MijnGazonCoach
Alle gazonwerkzaamheden in je broekzak met de slimme oplossing van MijnGazonCoach