Huidmondjes blad

Wat zijn huidmondjes

In de bladeren van de planten zitten huidmondjes (of Stomata). Deze huidmondjes zijn voor de plant belangrijk, omdat de plant met de huidmondjes koolstofdioxide uit de lucht opneemt. Van deze koolstofdioxide maakt de plant met behulp van water en zonlicht in de fotosynthese reactie suiker. 

Via de huidmondjes komen stoffen de bladeren van de plant in en verlaten stoffen de bladeren van de plant. Als de huidmondjes openstaan, dan kan koolstofdioxide het blad van de plant instromen. In het blad gemaakte zuurstof verlaat via de huidmondjes de plant. Ook verlaat water via de huidmondjes de plant.

Een huidmondje bestaat eigenlijk uit twee sluitcellen. Als er veel water in de sluitcellen zit, dan staan de huidmondjes open. Zit er weinig water in de sluitcellen van het huidmondje, dan worden deze cellen een beetje slap en sluiten ze het huidmondje af. Er kunnen dan geen stoffen de plant in of uit via de huidmondjes.

Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon bij zon

365 dagen per jaar genieten van een groen grasveld zonder onkruid, kale plekken en geel / bruin gras?

  • Voer gras onderhoud uit in de goede volgorde en in de juiste periode zodat onkruid, kale plekken en geel / bruin kleurend gras kansloos zijn in jouw grasveld!

  • Ik help je gras onderhoud uit te voeren bij de beste groeicondities. Hierbij hou ik de neerslagverwachting, bodemtemperatuur en zonkracht nauwlettend voor je in de gaten zodat je snel optimaal resultaat hebt van je klusje.

  • De gratis app met het persoonlijke E Gazonprogramma ondersteunt je op eenvoudige wijze aan de hand van video's en taakomschrijvingen van A tot Z in gras onderhoud.

  • Bespaar geld en frustratie doordat gras onderhoud op de juiste manier uitgevoerd wordt waardoor je de resultaten behaalt die je verwacht!

  • Ik sta met de realtime chat-functie voor je klaar om al je vragen met betrekking tot je grasmat te beantwoorden.