ijzersulfaat

Wat is IJzersulfaat

IJzersulfaat is een meststof die wordt gebruikt om de gezondheid en de kleur van het gazon te verbeteren. Het bevat zowel ijzer als zwavel, die beide belangrijke voedingsstoffen zijn voor planten.

Wanneer ijzersulfaat wordt toegepast op een gazon, kan het verschillende positieve effecten hebben, waaronder:

Verbeterde kleur:

IJzer is een belangrijk onderdeel van chlorofyl, dat verantwoordelijk is voor de groene kleur van planten. IJzersulfaat kan daarom helpen om de kleur van een gazon te verbeteren, vooral als het gras geel of lichtgroen is.

Verminderde mosgroei:

Mos kan een probleem zijn op gazons met een lage pH-waarde. IJzersulfaat kan de pH-waarde van de bodem verlagen en zo de groei van mos remmen.

Verbeterde groei: 

IJzer speelt ook een rol bij de fotosynthese en de productie van nieuwe bladeren. Door het gazon te voorzien van ijzersulfaat, kan de groei en ontwikkeling van het gras worden gestimuleerd.

IJzersulfaat kan worden toegepast als korrels of in opgeloste vorm en moet worden gebruikt volgens de instructies op de verpakking. Het is echter belangrijk om te weten dat ijzersulfaat vlekken kan veroorzaken op beton en andere oppervlakken, dus wees voorzichtig bij het aanbrengen ervan.

ijzersulfaatIJzersulfaat zorgt voor een verbeterde kleur, minder mos en een verbeterde groei.

Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast