ijzersulfaat

Wat is IJzersulfaat

IJzersulfaat is een meststof die wordt gebruikt om de gezondheid en de kleur van het gazon te verbeteren. Het bevat zowel ijzer als zwavel, die beide belangrijke voedingsstoffen zijn voor planten.

Wanneer ijzersulfaat wordt toegepast op een gazon, kan het verschillende positieve effecten hebben, waaronder:

Verbeterde kleur:

IJzer is een belangrijk onderdeel van chlorofyl, dat verantwoordelijk is voor de groene kleur van planten. IJzersulfaat kan daarom helpen om de kleur van een gazon te verbeteren, vooral als het gras geel of lichtgroen is.

Verminderde mosgroei:

Mos kan een probleem zijn op gazons met een lage pH-waarde. IJzersulfaat kan de pH-waarde van de bodem verlagen en zo de groei van mos remmen.

Verbeterde groei: 

IJzer speelt ook een rol bij de fotosynthese en de productie van nieuwe bladeren. Door het gazon te voorzien van ijzersulfaat, kan de groei en ontwikkeling van het gras worden gestimuleerd.

IJzersulfaat kan worden toegepast als korrels of in opgeloste vorm en moet worden gebruikt volgens de instructies op de verpakking. Het is echter belangrijk om te weten dat ijzersulfaat vlekken kan veroorzaken op beton en andere oppervlakken, dus wees voorzichtig bij het aanbrengen ervan.

ijzersulfaatIJzersulfaat zorgt voor een verbeterde kleur, minder mos en een verbeterde groei.

Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!