ijzersulfaat dood mos in het gazon

Wat is IJzersulfaat

IJzersulfaat is een effectief middel voor het bestrijden van mos. Wanneer je ijzersulfaat toepast op gebieden met mos, werkt het snel in op de mosplanten. Binnen enkele dagen zal het mos een geelachtige tot bruinzwarte tint krijgen, waarna het uiteindelijk zal afsterven, waardoor het eenvoudiger is om het dode mos te verwijderen tijdens het verticuteren van het gazon.

ijzersulfaat gazon

Wanneer ijzersulfaat gebruiken?

Als de temperatuur rond de 10°C is, kun je 20 tot 25 g/m² Organifer IJzersulfaat gelijkmatig aanbrengen op het gazon. Voor optimale resultaten doe je dit een week voordat je het gazon gaat verticuteren. Breng het ijzersulfaat bij droog weer aan, idealiter net voor een regenbui, om het in de bodem te laten doordringen zonder dat het vlekken veroorzaakt. Herhaal de bemesting indien nodig.

Hoe ijzersulfaat gebruiken?

Er zijn twee methoden om ijzersulfaat toe te passen: droog of opgelost in water.

ijzersulfaat als droge toepassing

Voor de droge methode meng je de Organifer ijzersulfaat met zand om een gelijkmatige verspreiding over je gazon te vergemakkelijken. De verhouding van Organifer ijzersulfaat is 1 kilogram ijzersulfaat gemengd met 2 kilogram zand voor een oppervlakte van 50 vierkante meter. Je kunt gebruik maken van een strooiwagen voor een gelijkmatige verdeling over het gazon.

IJzersulfaat  oplossen in water

Als je ervoor kiest om het ijzersulfaat op te lossen in water, los dan ongeveer 100 gram Organifer ijzersulfaat op in 5 liter water. Deze hoeveelheid is geschikt voor het behandelen van een gebied van ongeveer 10 vierkante meter. Gebruik een gieter of sproeier voor de toepassing, zodat je een gelijkmatige dekking over het gazon krijgt. Zorg ervoor dat je het mengsel goed roert of schudt voor gebruik, zodat het ijzersulfaat volledig oplost.

ijzersulfaat gazon kopen

Bestel hier ijzersulfaat

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!