Mooi egaal groen gazon bij zon

Wat is zwavel

Zwavel is een voedingsstof die kan worden gebruikt om de pH-waarde van de bodem te verlagen en zo de groei van gras te bevorderen.

Zwavel kan in verschillende vormen worden gebruikt, zoals elementair zwavel, zwavelzure ammoniak en calciumsulfaat. Calciumsulfaat wordt vaak gebruikt op gazons omdat het naast het verlagen van de pH-waarde ook calcium en zwavel bevat, die beide belangrijk zijn voor de groei en gezondheid van het gras.

Het gebruik van zwavel kan vooral nuttig zijn voor gazons die zich in gebieden met hard water bevinden. Hard water kan leiden tot een alkalische bodem, waardoor het gras niet optimaal kan groeien. Door het gebruik van zwavel kan de pH-waarde van de bodem worden verlaagd, waardoor het gras beter kan groeien en gezonder blijft.

Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van zwavel, omdat een teveel ervan ook schadelijk kan zijn voor het gazon. Het is daarom aan te raden om eerst de pH-waarde van de bodem te testen met een pH-Bodemtest.

Een pH-Bodemtest bestel je hier

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!