Organische mest

Wat is fosfor

Fosfor is een van de drie belangrijke voedingsstoffen die vaak worden aangetroffen in gazonmeststoffen, naast stikstof en kalium. Fosfor is essentieel voor de groei en ontwikkeling van gezonde wortels en grassprieten, daarnaast helpt het ook bij het bevorderen van een gezonde groei van de grasplant..

Fosfor in gazonmeststoffen kan in verschillende vormen voorkomen, zoals ammoniumfosfaat, diammoniumfosfaat en tripel-superfosfaat. De hoeveelheid fosfor in de meststof wordt meestal aangeduid met het tweede nummer op de N-P-K-verhouding op de verpakking. Bijvoorbeeld, een gazonmeststof met een N-P-K-verhouding van 10-10-10 bevat 10% stikstof, 10% fosfor en 10% kalium.

Over het algemeen hebben de meeste gazons een gematigde tot lage behoefte aan fosfor, vooral als de grond van nature al rijk is aan fosfor. Als je niet zeker weet welke meststof het meest geschikt is voor het gazon, kun je het beste een bodemanalyse uitvoeren om de pH-waarde en voedingsstoffengehalten van uw bodem te bepalen, en op basis daarvan een bemestingsplan opstellen.

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!