Maaien gazon

Gazononderhoud

Een gezond gazon vereist veel kennis en inspanning

Een gezond en strak gazon heeft het hele jaar los van elkaar veel onderhoud nodig dat los van elkaar in de juiste volgorde moet worden uitgevoerd om schade en geldverspilling aan het gazon te voorkomen.

Alle werkzaamheden die voor het gazon moet worden uit gevoerd categoriseren wij in gazononderhoud dat bestaat uit uit de volgende facetten

Wat opvalt is dat veel van deze gazons er niet goed bij liggen. Mos, onkruid, kale plekken en verkleuring van de grasplantjes heeft in de loop der jaren de overhand gekregen. Het is dan ook een utopie te denken dat een gazon "lekker makkelijk is!" Sterker nog het vraagt veel kennis en inspanning van de gazonbezitter.

Om jou als gazoneigenaar te helpen bij het gezond en mooi houden van het gazon hebben wij een app ontwikkeld. In deze app zie je per periode de gazonwerkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Omdat het resultaat van je klus sterk afhankelijk is van verschillende weercondities zoals bodemtemperaturen en neerslagverwachting(en) krijg je van ons een SMS-taakmelding als de weercondities optimaal zijn voor de betreffende klus. De app geeft per taak aan hoe en waarom je deze moet uitvoeren voor het beste resultaat. Heb je de klus uitgevoerd? Fantastisch!  Je kunt deze klus dan markeren als "voltooit" Op die manier voer jij alle gazonwerkzaamheden uit in de juiste volgorde, de juiste periode en bij de juiste weercondities.

Voor meer informatie ga je naar de abonneer pagina.

Uiteraard kan je ook alle facetten van onderhoud lezen in ons gratis E-Book!

Een gemaaid gazon in de zonEen gezond en strak gazon door gazonwerkzaamheden op tijd en in de juiste volgorde uit te voeren


Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast