Maaien gazon

Gazononderhoud

Een gezond en stralend gazon vereist kennis en inzet 

Door het jaar heen is het essentieel dat diverse onderhoudstaken in de juiste volgorde worden uitgevoerd, om zowel schade aan het gazon als onnodige kosten te voorkomen.

Wij onderscheiden de volgende facetten van gazononderhoud:

  1. Bekalken
  2. Verticuteren
  3. Beluchten
  4. Doorzaaien
  5. Bemesten
  6. Onkruidbestrijding
  7. Ongediertebestrijding (bijvoorbeeld tegen engerlingen)
  8. Maaien

Wat opvalt, is dat veel gazons er niet optimaal bij liggen. Mos, onkruid, kale plekken en verkleuring van het gras hebben vaak de overhand. Het is een misvatting dat het onderhouden van een gazon eenvoudig is. Integendeel, het vereist toewijding en kennis.

Om gazoneigenaren te ondersteunen, hebben wij het Online Gazon Platform ontwikkeld. Dit platform geeft per periode aan welke onderhoudstaken uitgevoerd moeten worden. Omdat het resultaat van elke klus sterk wordt beïnvloed door diverse weersomstandigheden zoals bodemtemperatuur en neerslag, sturen wij je een SMS-notificatie wanneer de condities optimaal zijn voor de desbetreffende taak. 

Daarnaast biedt het programma gedetailleerde instructies voor elke taak. Na afronding kun je de desbetreffende taak als "voltooid" markeren. Zo zorg je altijd voor het juiste onderhoud op het juiste moment en onder de juiste omstandigheden.

Bezoek onze abonnementspagina voor meer informatie.

Een gemaaid gazon in de zonEen gezond en strak gazon door gazonwerkzaamheden op tijd en in de juiste volgorde uit te voeren


Reactie plaatsen

Download de meest complete Gazon Onderhoudskalender van dit moment!

Dankzij de Gazon Onderhoudskalender mis je nooit meer een cruciale onderhoudsstap. Ontdek precies welke taken elke maand nodig zijn, volg ze in de juiste volgorde en in de juiste periode.

50%
Waar kunnen we de Gazon Onderhoudskalender naartoe sturen?
Laat je naam en e-mailadres achter en je ontvangt de gazon onderhoudskalender binnen enkele minuten in je inbox.
Downloaden
Gazonkalender
Al ruim 5.000x gedwnload!