Wormencompost een bron van voedingsstoffen voor tuin en gazon
04 april 2023 
5 min. leestijd

Wormencompost een bron van voedingsstoffen voor tuin en gazon

Wormencompost, ook wel bekend als wormenmest of vermicompost is een organische meststof die wordt geproduceerd door wormen die organisch materiaal afbreken. Het is een duurzame en milieuvriendelijke oplossing voor het verbeteren van de bodemkwaliteit en het voeden van plant en gazon.

In dit blog artikel ga ik dieper in op wat wormencompost is en hoe je dit kunt toepassen op je gazon na het doorzaaien in het voorjaar.

Wormencompost

Wat is wormencompost?

Dit is een organisch materiaal boordevol voedingsstoffen en micro-organismen wat zeer goed is voor het bodemleven! De compost is volledig verteerd door wormen. Hierdoor ontstaat een mooie fijne korrel die niet aan de handen blijft plakken. Goede verse wormenmest stinkt niet en ruikt naar bosgrond. De compost die MijnGazonCoach verkoopt krijgen een mengsel van verschillende soorten veen, aangevuld met cellulose (papier)

Wormencompost als gazon topdressing

MijnGazonCoach adviseert de compost jaarlijks aan te brengen aan je gazon na het verticuteren en doorzaaien in het voorjaar. De compost is rijk aan voedingsstoffen en micro-organismen. Daarnaastbevat voedingsstoffen als stikstof, fosfor, kalium en micronutriënten wat essentieel is voor het herstel en ontkieming van de zaailingen

Wormencompost - Topdressen gazon

Hoeveel wormencompost je nodig hebt voor het topdressen


De hoeveelheid die je nodig hebt is afhankelijk van de grootte van je gazon. Als  richtlijn adviseer ik om ongeveer 3 tot 6 millimeter compost bovenop het gras te verspreiden ten behoeve van de topdressing. Dit komt neer op ongeveer 1 tot 2 liter wormencompost per vierkante meter.

Voorbeeld: Stel je hebt een gazon van 50 vierkante meter Je hebt dan 50 (grootte gazon) X2 liter (per vierkante meter) = 100 liter wormencompost nodig voor het topdressen van je gazon.

Lavagruis | Meer informatie voor een mooi vol en diepgroen gazon

Hoe wormencompost aanbrengen

Gebruik een hark (bij kleine gazons) of een compostverspreider (grote gazons) om de compost gelijkmatig over het gazon te verdelen.

>>> Bestel hier de compostverspreider

Wormencompost - Compostverspreider

Voordelen van wormencompost

  • Langdurig luchtige bodem
  • Voeding voor je planten
  • Veel Organisch materiaal
  • Betere afwatering van je grond
  • Veel goede schimmels en micro organisme
  • Een goed wortelstelsel Snellere ontkieming
  • Ziekte werend
  • Een krachtige groei en explosieve bloei
  • Bron van citine

Wormencompost kopen bij MijnGazonCoach

Via MijnGazonCoach kun je geurloze compost kopen rechtstreekst vanuit de kwekerij en is ideaal voor het topdressen van het gazon maar kan ook gebruikt worden voor in de tuin en kamerplanten.

De levering verloopt via DHL en wordt in de meeste gevallen geleverd binnen 2 werkdagen. De levering is altijd tussen 8:00 en 18:00 uur. Mocht je niet aanwezig kunnen zijn dan kan je een briefje ophangen bij de deurbel met een korte aflever instructie.

>>>Bestel direct!

Plaats een reactie op dit artikel

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over dit blog artikel! Wat waren jouw gedachten en inzichten na het lezen? Ik kijk uit naar jouw reactie en de mogelijkheid om met jou en andere lezers hierover in gesprek te gaan!

Mijn naam is Lennart, gazon fanaat in hart en nieren en sinds 2020 eigenaar van MijnGazonCoach. Het is mijn gezonde obsessie om gazons te transformeren van een verwaarloosd gazon vol onkruid en kale plekken naar een strak, dichtgegroeid diepgroen gazon die een tuin helemaal afmaakt!
Henrike
Door

Henrike

op 02 Jun 2023

Leuk en informatief artikel! Via de site heb ik wormencompost besteld! Deze is geheel volgens afspraak geleverd binnen 1 dag! Super service, erg blij mee! Heb gelijk een abonnementje genomen, mijn gazon kan wel wat meer liefde gebruiken.

Lennart Lambooij
Door

Lennart Lambooij

op 02 Jun 2023

Goed om te horen Henrike!

Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast