Koffiedik een bron van voedingsstoffen voor tuin en gazon
03 maart 2021 
2 min. leestijd

Koffiedik een bron van voedingsstoffen voor tuin en gazon

Koffiedik tuin en gazon is het afgedankte goedje dikke prut uit je koffiemachine of espressoapparaat! We gooien het bijna allemaal direct in de prullenbak en dat is eigenlijk best zonde! Zeker als je beseft dat het voor tuin én gazon een bron van voedingsstoffen bevat! Het bevat namelijk stoffen die de groei van gras bevorderen en bovendien heeft het een positief effect op de pH-waarde van de bodem.

Koffiedik is een rijke bron van stikstof, fosfor en kalium, die allemaal belangrijke voedingsstoffen zijn voor tuin en gazon. Stikstof is essentieel voor de groene kleur van gras en het bevordert de groei van bladeren en stengels. Fosfor is belangrijk voor de ontwikkeling van sterke wortels en kalium helpt planten om vocht vast te houden en omgaan met stress.

Bovendien bevat Koffiedik ook andere stoffen zoals magnesium, koper en zink, die allemaal belangrijk zijn voor de gezondheid van  het gras. Al deze voedingsstoffen zijn nodig om je gazon gezond en mooi te houden.

Koffiedik tuin en gazon - Een bron van voedingsstoffen

Maar koffiedik doet meer dan alleen maar voedingsstoffen toevoegen. Het kan ook helpen om de pH-waarde van de bodem te verbeteren. Dit is belangrijk omdat gras het best groeit in bodems met een pH-waarde tussen 5.5 en 6,5. Wanneer de pH-waarde te laag is, kan het gras niet goed groeien en worden de wortels zwak. Koffiedik heeft een licht zure pH-waarde van ongeveer 6,2, wat kan helpen om de pH-waarde van de bodem te verhogen.

Daarnaast houdt het katten en (naakt) slakken uit je tuin. Katten hebben een hekel aan de geur en slakken houden niet van de caffeine die in de prut zit.

Koffiedik kan dus een nuttige aanvulling zijn op de verzorging van je gazon. Het bevat een bron van voedingsstoffen die goed zijn voor het bodemleven wat de groei van het gras bevorderen, daarnaast helpt het om de pH-waarde van de bodem te verbeteren. 

Koffiedik tuin en gazon - Gratis aanmelden

Mijn naam is Lennart, gazon fanaat in hart en nieren en sinds 2020 eigenaar van MijnGazonCoach. Het is mijn gezonde obsessie om gazons te transformeren van een verwaarloosd gazon vol onkruid en kale plekken naar een strak, dichtgegroeid diepgroen gazon die een tuin helemaal afmaakt!
Reactie plaatsen
Mooi egaal groen gazon

Ben jij je slechte gazon ook zo zat?
Ga nu aan de slag met het gazon programma van MijnGazonCoach!

Met dit programma heb je zonder gedoe binnen no-time een mooi vol en diepgroen gazon.
Probeer gratis
Je zit nergens aan vast